Zaznana je sprememba časovnega pasu

Prosimo izberi časovni pas v katerem si trenutno:

Fauna daha

Fauna daha

location-iconLauba, Zagreb

O dogodku

Kupi karte oz vstopnice za Fauna daha, 14.04.2023. v Lauba, Zagreb

LAUBA – kuća za ljude i umjetnost u svojoj će impozantnoj dvorani ugostiti dvoje umjetnika, saksofonista Lovru Merčepa i plesačicu te koreografkinju Petru Hrašćanec, kako bi ostvarili izvedbu u kojoj se na poseban način isprepliću zvuk i pokret. Lovru Merčepa poznajemo i kao redovitog izvođača u MBZ-ovim programima, dobitnika brojnih nagrada, izvođača u nebrojenim ansamblima, promotora suvremene hrvatske glazbe i profesora na Glazbenom učilištu „Elly Bašić“, a Petru Hrašćanec, uz još mnogo uloga, kao osnivačicu i umjetničku ravnateljicu organizacije 21:21 te izvanrednu profesoricu na Odsjeku plesa Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Kao što će naglasiti sama izvođačica i koreografkinja, riječ je o jedinstvenoj izvedbi u kojoj ples nije reakcija na glazbu nego integralni dio nje. Stoga možemo govoriti i o svojevrsnome mikro-glazbeno-scenskom djelu koje se nazire već u strukturi partiture ili naslovu pojedinih skladbi na programu, ali se u potpunosti oblikuje na razini njihove kontekstualizacije, odnosno naknadne konceptualizacije.

Izvedbu će krasiti dvije praizvedbe prepoznatih regionalnih skladatelja, Sande Majurec i Davida Mastikose, te skladbe velikih skladatelja Luciana Berija i Pierrea Bouleza (djelo posvećeno upravo Beriju). Majurec i Mastikosa dijele svijest o formama i odnosima unutar glazbenog djela koje, kako će u slučaju opusa Sande Majurec primjerice primijetiti skladatelj i muzikolog Tomislav Oliver, poprimaju gotovo fizičke kvalitete. Dok se kod Majurec implicira pomno promišljena glazbena dramaturgija, Mastikosa u doslovnome smislu iskusno sklada za kazalište i film – sveukupno najavljujući čvrstu podlogu za dramaturško oblikovanje glazbeno-scenske izvedbe Merčepa i Hrašćanec. Boulezova se skladba, pak, u potpunosti referira na segment dvostruke sjene iz dramskoga djela Paula Claudela, dok se Berio u svojem virtuoznom djelu namjerno koleba između polifonijskog i harmonijskog modusa izlaganja i dviju intonacijskih okosnica. Iako je izvođača samo dvoje, tonom, tijelom i snagom interpretacije izazvat će golemi prostor izvedbe te pokušati otjelotvoriti (i ozvukotvoriti) navedene dualne strukture i fizikalne dramaturške linije.

 Lovro Merčep, saksofon  
Petra Hrašćanec, koreografija i plesni pokret  

David Mastikosa, Touch, za alt saksofon i ples
Pierre Boulez, Dialogue de l’ombre double, za saksofone i elektroniku
Luciano Berio, Sequenza VIIb, za saksofon solo
Sanda Majurec, La ultima tanda, za saksofon

______________________________ ______

Organizacija:

Muzički Biennale Zagreb

______________________________ ______

#musicbiennalezagreb 

Deli dogodek:

Kaj je Nadomestilo za izdajo vstopnice?

Nadomestilo za izdajo vstopnice pokriva en del stroškov, ki jih ima Entrio kot agencija za prodajo vstopnic za obdelavo transakcije, izdajo vstopnice in da ti omogoča, da uživaš v dogodku.

Entrio zaračunava nadomestilo za vsako kupljeno vstopnico, za vse načine plačila na internetu in na prodajnih mestih, ki med drugim pokriva stroške podpore Entrio kupcem, vzdrževanje strežniškega sistema, administracijo in druge stroške, povezane z izdajo vstopnice.

Višina nadomestila za izdajo vstopnice je včasih lahko odvisno od trgovskih dogovorov podjetja Entrio z organizatorjem dogodka.

Nadomestilo za izdajo vstopnice ni vračljivo.

Neveljavna promocijska koda

Prosimo poskusi ponovno čez 15 minut, v kolikor si prepričan, da je promocijska koda veljavna - možno je, da jo je sistem v tvojemu prejšnjem poskusu začasno rezerviral

Da ta spletna stran pravilno deluje in izboljšamo tvojo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke. Več informacij najdeš v Uporaba piškotkov (cookies).

  • Nujni piškotki omogočajo osnovne funkcije. Brez teh piškotkov spletna stran ne more pravilno delovati, in jih lahko onemogočiš s spreminjanjem nastavitev v svojem browseru.

  • Analitični piškotki nam pomagajo izboljšati spletno stran z zbiranjem in analizo podatkov o njeni uporabi.

  • Oglaševalski piškotki se uporabljajo za povečanje relevantnosti oglasov ki jih prejemaš.