Zaznana je sprememba časovnega pasu

Prosimo izberi časovni pas v katerem si trenutno:

1. Multidisciplinarna konferencija "Znanost psihodelika u primjeni"

location-icon,

1. Multidisciplinarna konferencija

O dogodku

Prijavi se za 1. Multidisciplinarna konferencija "Znanost psihodelika u primjeni", 11.11.2023.

O konferenciji

Konferencija je organizirana s ciljem podizanja svijesti o istraživanjima psihodelika i mogućoj primjeni psihodelika u medicinske i terapijske svrhe te percepciji psihodelika na ovim prostorima. Paralelno, ovom konferencijom želimo započeti dijalog između stručnjaka različitih područja i šire javnosti o temi koja je često predmet tabua, mitova i stigme. 

Konferencija o psihodelicima u Hrvatskoj predstavlja važan korak u edukaciji i informiranju o ovom kontroverznom, ali i obećavajućem, području. Nadamo se da će ova konferencija potaknuti daljnja istraživanja i razmatranja o primjeni psihodelika u terapijske svrhe u Hrvatskoj i šire.

Zašto ova konferencija?

Nekoliko je razloga za organiziranje prve, a nadamo se ne i posljednje, ovakve konferencije na ovim prostorima. S jedne strane, sve više znanstvenih istraživanja nedvosmisleno pokazuje da psihodelici, poput LSD-a, psilocibina i MDMA-a, imaju značajan potencijal za iskorištavanje u tretmanu različitih mentalnih poremećaja poput depresije, anksioznosti, PTSP-a i ovisnosti. Istovremeno, ruše različite mitove i neznanstvene tvrdnje o djelovanju ovih supstanci. Međutim, zbog stigmatizacije i kriminalizacije psihodelika, ova područja istraživanja dugo su bila marginalizirana.

Navedeno se odražava i na hrvatsku javnost te znanstvenu zajednicu, gdje i dalje vladaju mitovi, a tema se rijetko spominje i istražuje. Konferencija ima za cilj podizanje svijesti o aktualnim nalazima istraživanja i terapijskim praksama te poticanje dijaloga i daljnjih znanstvenih i kliničkih studija.

Kome je konferencija namijenjena?

Konferencija o psihodelicima u Hrvatskoj namijenjena je svim zainteresiranim sudionicima koji žele saznati više o psihodelicima, njihovom potencijalu u medicinske svrhe, znanstvenim istraživanjima i osobnom razvoju te onima koji se i sami bave istraživanjima psihodelika. Ovo uključuje znanstvenike, liječnike, terapeute, psihologe, aktiviste, ali i širu javnost koja želi naučiti više o psihodelicima.

Konferencija će pružiti priliku za povezivanjem s drugim stručnjacima i entuzijastima u ovom području, razmjenu ideja i iskustava te stjecanje novih spoznaja o psihodelicima. Također, bit će korisna za one koji se bave psihoterapijom ili drugim oblicima terapije, a koji žele naučiti više o novim metodama liječenja.

Program konferencije

Planirana su izlaganja od znanstvenika, stručnjaka i kliničara kako bi sudionici dobili što veći opseg znanja i aktualnih informacija. Osim toga, sudionici će moći pratiti i okrugli stol na temu stanja stavova i istraživanja psihodelika na ovim prostorima.

Cijeli program možete pronaći na: https://nepopularna.org/program-konferencije/

O organizatoru

Nepopularna psihologija neprofitna je organizacija čiji je cilj popularizacija psihologije i srodnih znanosti u skladu s načelima i integritetom struke. Tim Nepopularne psihologije čine psiholozi koji se zadnjih 5 godina bave prenošenjem nalaza znanstvenih članaka u svrhu objašnjavanja raznih fenomena iz domene psihologije, organiziranjem javnih predavanja, radionica i sličnih aktivnosti u lokalnoj i široj zajednici.

https://nepopularna.org/o-nama/

Deli dogodek:

Kaj je Nadomestilo za izdajo vstopnice?

Nadomestilo za izdajo vstopnice pokriva en del stroškov, ki jih ima Entrio kot agencija za prodajo vstopnic za obdelavo transakcije, izdajo vstopnice in da ti omogoča, da uživaš v dogodku.

Entrio zaračunava nadomestilo za vsako kupljeno vstopnico, za vse načine plačila na internetu in na prodajnih mestih, ki med drugim pokriva stroške podpore Entrio kupcem, vzdrževanje strežniškega sistema, administracijo in druge stroške, povezane z izdajo vstopnice.

Višina nadomestila za izdajo vstopnice je včasih lahko odvisno od trgovskih dogovorov podjetja Entrio z organizatorjem dogodka.

Nadomestilo za izdajo vstopnice ni vračljivo.

Neveljavna promocijska koda

Prosimo poskusi ponovno čez 15 minut, v kolikor si prepričan, da je promocijska koda veljavna - možno je, da jo je sistem v tvojemu prejšnjem poskusu začasno rezerviral

Da ta spletna stran pravilno deluje in izboljšamo tvojo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke. Več informacij najdeš v Uporaba piškotkov (cookies).

  • Nujni piškotki omogočajo osnovne funkcije. Brez teh piškotkov spletna stran ne more pravilno delovati, in jih lahko onemogočiš s spreminjanjem nastavitev v svojem browseru.

  • Analitični piškotki nam pomagajo izboljšati spletno stran z zbiranjem in analizo podatkov o njeni uporabi.

  • Oglaševalski piškotki se uporabljajo za povečanje relevantnosti oglasov ki jih prejemaš.