Otkrivena je promjena vremenske zone

Molimo te odaberi vremensku zonu u kojoj se trenutno nalaziš:

Predstava „TESTOSTERON“

Predstava „TESTOSTERON“

location-iconNarodno sveučilište Sesvete, Sesvete

Odaberi mjesto

Trenutno nemaš ulaznica u košarici

  • Ulaznice / usluge / proizvodi

    Cijena

  • Entrio door

    x{{ cartItem.quantity }}

    {{ cartItem.price }} EUR

    Naknada: {{ cartItem.bookingFeePrice }} EUR

  • Entrio door

    {{ cartItem.ticketType }}

    Pozicija: {{ cartItem.label }}

    {{ cartItem.price }} EUR

    Naknada: {{ cartItem.bookingFeePrice }} EUR

Ulaznice:

{{baseTotal}} EUR

{{total_fee_quantity}}x Naknada :

{{customerFeeTotal}} EUR

Osnovica:

{{baseTotal}} EUR

Popust:

-{{discount}} EUR

Ukupno:

{{shoppingBasketTotal}} EUR

Nije dozvoljeno ostavljanje praznih mjesta

{{ data.lang }}

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Predstava „TESTOSTERON“, 20.09.2024. u Narodno sveučilište Sesvete, Sesvete

Teatar Exit, Zagreb; Ludens teatar, Koprivnica i Kulturni centar Osijek

TESTOSTERON

Redatelj i prevoditelj: Jasmin Novljaković
Igraju: Enes Vejzović
Sven Šestak
Hrvoje Klobučar
Ivica Pucar
Filip Križan
Ivan Simon
Ivan Grčić/Matija Gašpari

Je li život podređen razumu, osjećajima ili smo radije obovi biologije? Upleteni u začarani krug požude, egoizma i želje za ljubavlju, pateći od usamljenosti, možemo li postići sklad sa suprotnim spolom i sami sa sobom? Ovo su neka od brojnih pitanja s kojima ćemo se suočiti nakon gledanja komedije Andrzeja Saramonowicza, Testosteron. Iako to ništa ne najavljuje, autor nas stavlja uza zid svih važnih problema koji se tiču našeg bića, seksualnosti i mjesta u svijetu. On to čini, zabavljajući publiku od prve do posljednje scene, bez pada forme ili usporavanja.

Ali krenimo od početka. Hormonska komedija Andrzeja Saramonowicza, Testosteron započela je svoju karijeru 2002. nakon premijere u kazalištu Montownia u Varšavi, gdje se postala kazališni hit. Proglašena najboljom suvremenom poljskom komedijom, opisuje se kao scenski vješt komad, koji publici jamči izvrsnu zabavu. Snaga Saramonowiczeve umjetnosti su inteligentni i briljantni, a istovremeno urnebesni dijalozi. Jaka strana predstave je izvrsna struktura i brzi zaokreti radnje, koji bi bili dostojni najboljeg senzacionalnog filma. Saramonowicz majstorski gradi likove, a komedija, intrigantna i dinamična otkriva tajne njihovih života, smiješne i potresne. Odnosi sa suprotnim spolom pokazuju šaroliku i kompliciranu sliku muške stvarnosti.

Ovdje učimo o istinama na kojima se temelji poredak svijeta. Konačno upoznajemo i pokretačku snagu koja određuje rodno ponašanje, kemijski spoj – TESTOSTERON. Kako kaže jedan od likova – Buba: On nas tjera da jurimo za ženama od adolescencije do kraja života… On nas čini vječno potencijalnim silovateljima i ubojicama… Ovaj muški hormon čini dramske likove robovima bioloških refleksa. Iako njegovo postojanje postaje jednostavno objašnjenje ponašanja likova, Saramonowicz ne staje na zaključku o dominaciji testosterona. U potrazi za mudrošću i skladom, mehanizmi koje je teško kontrolirati stalno nastaju, čovjek ima dušu, ali je i podređen biologiji i kemiji koje vladaju tijelom.

Argumenti protagonista prožimaju se izrazitim šovinizmom, ali im je nemoguće poreći da su u pravu. U njima nalazimo mnogo istine, iako je prikazana u krivom zrcalu. Saramonowiczeva umjetnost razotkriva ograničenja kojima su muškarci podložni. Iskrenost također zahtijeva priznanje da im i žene podliježu. Testosteron, koji ustrajno koristi šablone, posebno one koji se tiču spola, istovremeno se nemilosrdno obračunava s tim šablonama. Razotkriva macho mitove, ismijava njihove glavne predstavnike Tita i Stavrosa. Ismijava mušku želju za idealnom ženom. Žene optužuje za koristoljublje i kalkuliranje u vezama. Popis grijeha protiv suprotnog spola jednako je dugačak s obje strane. Svaki od heroja “Testosterona” je drugačiji i dolazi s različitom prtljagom iskustava.

Podijeli događaj:

Što je Naknada za izdavanje ulaznice?

Naknada za izdavanje ulaznice pokriva jedan dio troška koji Entrio ima kako bi, kao posrednik u prodaji ulaznica, na brz i siguran način obradio transakciju, izdao ulaznicu i omogućio ti uživanje na događaju.

Naknadu Entrio naplaćuje po svakoj kupljenoj ulaznici, za sve načine plaćanja na internetu i na prodajnim mjestima, a ona među ostalim pokriva trošak Entrio korisničke podrške, održavanja serverskog sustava, administrativnih poslova i ostalih troškova vezanih uz izdavanje ulaznice.

Visina naknade ponekad može ovisiti i o Entriovom komercijalnom dogovoru s Organizatorom događaja.

Naknada za izdavanje ulaznice je nepovratna naknada.

Neispravan promo kod

Molimo probaj ponovno za 15 minuta ukoliko si siguran/a da je promo kod valjan - moguće da ga je sustav privremeno rezervirao u tvom prethodnom pokušaju

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili tvoje korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potraži u Korištenje kolačića (cookies).

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možeš mijenjanjem postavki u svom browseru.

  • Analitički kolačići pomažu nam unaprijediti web-stranicu prikupljanjem i analizom podataka o njezinu korištenju.

  • Marketinške kolačiće koristimo radi povećanja relevantnosti oglasa koje primaš.