Otkrivena je promjena vremenske zone

Molimo te odaberi vremensku zonu u kojoj se trenutno nalaziš:

15. Zagreb Jazz Festival-Gregory Porter u Kinu SC!

15. Zagreb Jazz Festival-Gregory Porter u Kinu SC!

location-iconKino SC, Zagreb

15. Zagreb Jazz Festival-Gregory Porter u Kinu SC!

Odaberi mjesto

Trenutno nemaš ulaznica u košarici

  • Ulaznice / usluge / proizvodi

    Cijena

  • Entrio door

    x{{ cartItem.quantity }}

    {{ cartItem.price }} EUR

    Naknada: {{ cartItem.bookingFeePrice }} EUR

  • Entrio door

    {{ cartItem.ticketType }}

    Pozicija: {{ cartItem.label }}

    {{ cartItem.price }} EUR

    Naknada: {{ cartItem.bookingFeePrice }} EUR

Ulaznice:

{{baseTotal}} EUR

{{total_fee_quantity}}x Naknada :

{{customerFeeTotal}} EUR

Osnovica:

{{baseTotal}} EUR

Popust:

-{{discount}} EUR

Ukupno:

{{shoppingBasketTotal}} EUR

{{ promoCodeMessage }}

Napomena: ukoliko je promo kod za popust važeći, popust će ti se primjeniti u idućem koraku

Nije dozvoljeno ostavljanje praznih mjesta

{{ data.lang }}

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za 15. Zagreb Jazz Festival-Gregory Porter u Kinu SC!, 30.10.2024. u Kino SC, Zagreb

Gregory Porter 30. 10. u Kinu SC na 15. Zagreb Jazz Festivalu!

Nagrađivani američki glazbenik, Gregory Porter 30. 10. nastupa na 15. Zagreb Jazz Festivalu! Snažan, prepoznatljiv, baršunasti bariton, poznat je po velikoj muzikalnosti i profinjenim izvedbama, nastupit će u zagrebačkom Kinu SC. Gregory Porter je vodeći pjevač na današnjoj jazz i soul sceni, ali ujedno i glumac, skladatelj i pjesnik. Gregory Porter je osvojio niz nagrada i priznanja, između ostalog 2 Grammyja. Međunarodna Udruga jazz novinara i časopis DownBeat više su ga puta proglasili najboljim jazz pjevačem na svijetu.

U njegovoj se glazbi čuju odjeci raznih žanrova afroameričke glazbe: jazz, R&B, blues, gospel, soul. Naime još kao dijete bio je u izravnom doticaju s radnim pjesmama i bluesom slušajući pjesme svojih roditelja i rođaka te gospelom koji je sa svojom majkom pjevao u crkvi.

Ne zaboravlja glazbenike i druge umjetnike koji su na njega ostavili snažan dojam u mladosti i koji su usmjerili njegovo stvaralaštvo. Primjerice, izravno se poziva na njihovu ostavštinu prozivajući u svojim pjesmama poimence Langstona Hughesa, Marvina Gayea, Jamesa Browna, Johna Coltranea, Mahaliju Jackson, Boba Marleyja, Milesa Davisa...

Zahvaljujući ugledu koji je stekao, tijekom karijere je ostvario suradnje s poznatim glazbenicima, među kojima su Dianne Reeves, David Murray, Jamie Cullum, Lizz Wright, Lalah Hathaway i Renee Fleming.

Nakon što je na svojim albumima izvodio uglavnom vlastite skladbe, CD “Nat King Cole & Me” je u potpunosti posvetio svojem idolu. Naime, prva jazz ploča koju je čuo u životu bila je ploča Nata Kinga Colea. Od tada je, budući da je odrastao bez oca, Cole za njega bio očinska figura, a poslije i glazbeni uzor. Slušajući njegove ploče zamišljao je kao da pjeva upravo za njega. Nikad nije pokušavao zvučati poput Nat King Colea, ali osjećajnost njegova glasa na njega je djelovala kao buđenje u nekom drugom svijetu što je snažno djelovalo za njegovo kasnije stvaralaštvo.

Iako izvodi i skladbe drugih autora, Porter je autor većine skladbi i tekstova koje izvodi. Tijekom dvadesetogodišnje karijere napisao je niz hitova, primjerice “Hey Laura”, “Liquid Spirit”, “If Love is Overrated”, “Musical Genocide”, “Mister Holland”...

 

 

U nekima od tih djela bavi se socijalnim i političkim, društveno angažiranim temama, kroz njih progovara o nepravdi i društvenim anomalijama. Sjajan primjer iskaza poštovanja prema radnim pjesmama, pak, donosi u izvedbi skladbe “Work Song” poznatog jazz standarda trubača i kornetista Nata Adderleyja za koji je sam napisao tekst i koji je prilagodio svojoj osobnosti; nije ju osuvremenio kao što je to uobičajeno nego je postigao da zvuči arhaično. U njegovom aranžmanu ona se doima autentičnom. Na isti je način pristupio soul hitu “Papa Was a Rollin' Stone”. Tako je i s autorskim skladbama kojima se predstavlja kao originalan skladatelj, ali i tekstopisac koji izlazi iz konvencionalnih obrazaca.

“Porter publiku osvaja neposrednošću, uvjerljivim iskazom, raskošnim vokalom, ponekad i scat solima, pozitivnim vibracijama, osjećajnošću, duhom. Toliko je sugestivan da publika tijekom koncerata zajedno s njim proživljavala svaku izvedbu, pjeva i pleše”, jazz kritičar Davor Hrvoj.

Ulaznice potražite u sustavu Entrio.

 

15. Zagreb Jazz Festival se održava uz potporu Grada Zagreba i Turističke zajednice Grada Zagreba.

 

Podijeli događaj:

Što je Naknada za izdavanje ulaznice?

Naknada za izdavanje ulaznice pokriva jedan dio troška koji Entrio ima kako bi, kao posrednik u prodaji ulaznica, na brz i siguran način obradio transakciju, izdao ulaznicu i omogućio ti uživanje na događaju.

Naknadu Entrio naplaćuje po svakoj kupljenoj ulaznici, za sve načine plaćanja na internetu i na prodajnim mjestima, a ona među ostalim pokriva trošak Entrio korisničke podrške, održavanja serverskog sustava, administrativnih poslova i ostalih troškova vezanih uz izdavanje ulaznice.

Visina naknade ponekad može ovisiti i o Entriovom komercijalnom dogovoru s Organizatorom događaja.

Naknada za izdavanje ulaznice je nepovratna naknada.

Neispravan promo kod

Molimo probaj ponovno za 15 minuta ukoliko si siguran/a da je promo kod valjan - moguće da ga je sustav privremeno rezervirao u tvom prethodnom pokušaju

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili tvoje korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potraži u Korištenje kolačića (cookies).

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možeš mijenjanjem postavki u svom browseru.

  • Analitički kolačići pomažu nam unaprijediti web-stranicu prikupljanjem i analizom podataka o njezinu korištenju.

  • Marketinške kolačiće koristimo radi povećanja relevantnosti oglasa koje primaš.