FUN LOVIN' CRIMINALS

FUN LOVIN' CRIMINALS

location-iconKlub Boogaloo, Zagreb

Ulaznice / usluge / proizvodi

Cijena

Količina

Regularna ulaznica

1.50 EUR

Cijena regularnih ulaznica iznosi 35.00 €.

35.00 EUR

Cijena regularnih ulaznica iznosi 35.00 €.

Ulaznice:

0.00 EUR

x Naknada :

0.00 EUR

Ukupno:

0.00 EUR

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za FUN LOVIN' CRIMINALS, 17.10.2024. - 18.10.2024. u Klub Boogaloo, Zagreb

NAKON 20 GODINA U ZAGREB SE VRAĆA AMERIČKA HIP HOP FUNK ROCK ATRAKCIJA, FUN LOVING CRIMINALS KOJI ĆE U ČETVRTAK 17.10.2024. NASTUPITI U KLUBU BOOGALOO

Američka hip hop funk rock atrakcija se nakon 20 godina vraća u Zagreb, gdje će u sklopu „Capistrano tour 2024“ turneje nastupiti u klubu Boogaloo. Prisjetite se zlatnih devedesetih kada su Fun Lovin' Criminals bili sountrack izlazaka u noćne klubove i dođite u Boogaloo na ovaj poseban događaj gdje ćemo uživati u njihovim bezvremenskim hitovima uživo.

Fun Lovin' Criminals dolaze iz New Yorka, a najpoznatiji su po svom najvećem hitu "Scooby Snacks" koji sadrži isječke iz filmova Quentina Tarantina i gitaristički dio iz pjesme "Movement of Fear" grupe Tones On Tail (grupa članova grupe Bauhaus), prošaran rap stihovima i himničnim refrenom, te pjesmi "Love Unlimited", koja podsjeća na vokal Barryja Whitea. Tu je još cijeli niz hitova poput "The Fun Lovin' Criminal", "King Of New York", “Methadonia“, “Bear Hug“, “Smoke’ Em” ili od novijih “Too Hot“, “Lost It All“, “Got Our Love“, “Beautiful” ili “Baby”, “Korean Bodega” i “Big Night Out”,.... Njihove pjesme često se fokusiraju na život u New Yorku, kao i urbani život općenito. Njihovi tekstovi su ponekad grubi ili egzistencijalistički po prirodi, dotičući se tema kao što su organizirani kriminal i urbano nasilje, no napisani na duhoviti ili satirični način. Bend je stekao veliki broj sljedbenika nakon izdavanja njihova prva dva albuma u kasnim 1990-ima na međunarodnoj razini, osobito u sjeverozapadnoj Europi, ali isto tako u našim krajevima gdje su se u devedesetima i '00 vrtili u većini klubova i radiostanica.

Svoj prvi album „Come Find Yourself“, objavili su 1996. za Chrysalis Records, a kojeg je najaviosingl "The Grave And The Constant" objavljen mjesec dana ranije. Album je također sadržavao UK Top 40 hitove "Scooby Snacks" (UK br. 22), "The Fun Lovin' Criminal" (UK br. 26) i "King Of New York" (UK br. 28). Tema potonjeg dotaknula se zatvaranja talijansko-američkog mafijaša Johna Gottija, wannabe gangstera koji su oponašali njegov stil, te njegovih obožavatelja i sljedbenika u njegovoj zajednici koji su tvrdili da je nevin. „Come Find Yourself“ je imao polagani uspon na ljestvici albuma u Velikoj Britaniji, konačno dosegnuvši 7. mjesto i provevši više od godinu dana na ljestvici, za razliku od USA gdje nije postigao zapažen uspjeh, unatoč tome što se bend pojavio kao glazbeni gost na MTV-jevom The Show Jenny McCarthy. No, uspjeh albuma je potaknulo ponovno izdanje "Scooby Snacks" kao singla, uz obradu 10cc klasika "I'm Not In Love", koja je ovaj put dosegla 12. mjesto na top listama.

Drugi album „100% Colombian“, objavljen u kolovozu 1998. za Virgin Recordsa, imao je daleko oštriji zvuk ublažen trima optimističnim pjesmama i nekoliko skladbi nižeg tempa, uključujući "Love Unlimited", posvetu Barryju Whiteu. "Korean Bodega", jedna od gore spomenutih optimističnih pjesama, bila je najveći hit s albuma, njihov drugi najbolje plasirani singl do sada nakon ponovnog izdanja "Scooby Snacks". Treći album „Loco“ objavljen je početkom 2001. za EMI, album sadrži sve nove pjesme, uključujući istoimeni singl, koji je postao njihov najveći hit dosad, dosegnuvši 5. mjesto na ljestvici singlova u Velikoj Britaniji, a njegov je uspjeh pomogao i samom albumu „Locu“ da dosegne 5. mjesto na ljestvici albuma u Velikoj Britaniji.

U lipnju 1999. bend su Fine Lovin' Crminals nastupili na prestižnom Glastonbury Festivalu na Pyramid Stageu.

Slijedi album "best of" kompilacija pod nazivom „Bag of Hits“ objavljen 2002. za EMI. Album je objavljen u verzijama s jednim i dva diska, a drugi disk sadrži remixeve pjesama Fun Lovin' Criminals drugih izvođača. Album je dostigao 11. mjesto na ljestvici albuma u Velikoj Britaniji.

Četvrti album, „Welcome to Poppy's“ izlazi 2003. za Sanctuary Record  i iako je dobio odlične glazbene kritike, nije uspio dostići komercijalni uspjeh bilo kojeg prethodnog albuma, dosegavši vrhunac na 20. mjestu britanske ljestvice albuma.

2005. godine objavljuju svoj peti album „Livin' in the City“ za Sanctuary Records.

U lipnju 2008. drugi su put nastupili na Glastonbury Festivalu, ovaj put na Jazz World Stageu.

U travnju 2010. objavljuju novi album „Classic Fantastic“, čime je započela nova europska turneja koja je započela u Manchesteru. „Classic Fantastic“ bio je prvi album za Kilohertz, vlastitu izdavačku kuću benda, i nagovijestio je novi poslovni model za Fun Lovin' Criminals koji se temeljio na turnejama i njihovim nastupima uživo umjesto oslanjanju samo na prodaju ploča. Singlovi s albuma bili su naslovna pjesma "Classic Fantastic" nakon koje je slijedila "Mr Sun". Treći singl bila je dvostruka A strana "We The Three" i "Keep On Yellin" s grupom Roots Manuva iz južnog Londona, objavljena 16. kolovoza 2010. U srpnju 2010. bend je snimio posebnu seriju pjesama s Roots Manuva. Projekt, nazvan "Criminal Manuvas", snimljen je u studiju Maida Vale za BBC Radio 6 Music; pjesme su uključivale reggae verziju "Scooby Snacks" i alternativnu verziju "Witness".

U rujnu 2010. slijedi turneja na kojoj je snimljen live album „Fun, Live and Criminal za Pledge Music.

U ožujku 2014. objavili su „The Bong Remains The Same“, koncertni video uživo.

U veljači 2016. izlazi deluxe, prošireno izdanje debitantskog albuma "Come Find Yourself" kako bi obilježili svoju 20. obljetnicu, a bend je bio na turneji albuma izvodeći ga u cijelosti.

U siječnju 2019. objavljuju nastavak svoje kompilacije „Mimosa“ objavljene 1999. godine, pod nazivom „Another Mimosa“, koja sadrži obrade nekih od njihovih omiljenih pjesama.

03. rujna 2022. nova pjesma pod nazivom "Shake It Loose" debitirala je u emisiji The Beat Deana Jacksona. Pjesma dolazi s njihovog EP-a „Roosevelt Sessions“, koji je objavljen 9. rujna 2022.

Početak koncerta je najavljen za 20:00 sati, a cijene ulaznice su 28 € early bird prvih 100 ulaznica tj do 15.07.2024, zatim će cijena ulaznite biti 35 €, dok će na dan koncerta ulaznice koštati 39 €.

Podijeli događaj:

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili tvoje korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potraži u Korištenje kolačića (cookies).

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možeš mijenjanjem postavki u svom browseru.

  • Analitički kolačići pomažu nam unaprijediti web-stranicu prikupljanjem i analizom podataka o njezinu korištenju.

  • Marketinške kolačiće koristimo radi povećanja relevantnosti oglasa koje primaš.