Otkrivena je promjena vremenske zone

Molimo te odaberi vremensku zonu u kojoj se trenutno nalaziš:

18. Međunarodni etno jazz festival, Karlovac

18. Međunarodni etno jazz festival, Karlovac

location-iconStari grad Dubovac, Karlovac

18. Međunarodni etno jazz festival, Karlovac

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za 18. Međunarodni etno jazz festival, Karlovac, 22.07.2024. - 23.07.2024. u Stari grad Dubovac, Karlovac

 

Međunarodni etno jazz festival najstariji je umjetnički festival u Karlovcu s profesionalnim glazbenim programom.

Ovogodišnje 18. izdanje održat će se u atriju Starog grada Dubovac, od 22. do 23. srpnja, svake večeri s početkom u 20:30. Uz odlične koncerte očekuju vas i izuzetan ambijent i akustika starog dvorca. (Napomena: u slučaju lošeg vremena u lokacija se seli u Kino Edison.)

Na programu su izvedbe:

22.7.2024.

20:30 DARKO CHARLIE JURKOVIĆ (HR)
22:00 MARIUS PREDA MISSION CIMBALOM TRIO (NL)

23.7.2024.

20:30 TRIO VALERIJE NIKOLOVSKE (HR)
22:00 MARTIN GJAKONOVSKI KVARTET (DE)

 

Trailer:

 

Marius Preda Mission Cimbalom Trio (NL)

22. 7. 2024. u 22:00 h / Stari grad Dubovac, Karlovac

Marius Preda_cimbalo/harmonika/violina/truba
Ratko Zjača_gitara
Eduard Preda_klavijature

Velika nam je čast i zadovoljstvo ove godine ugostiti Mariusa Predu, glazbenika rumunjskog podrijetla, svjetski poznatog virtuoza na mnogim instrumentima. Marius svira cimbalo, violinu, harmoniku, klavir, bas gitaru, trubu. Prvi je umjetnik koji je na cimbalu snimio značajni jazz album i to ni manje ni više nego s velikanima: Arturom Sandovalom, Mikeom Sternom, Dennnisom Chambersom... Marius Preda jedan je od najosebujnijih umjetnika današnjice, a svojim vrhunskim umijećem plijeni pažnju na svjetskoj sceni. Od velikana jazz glazbe možemo čuti samo riječi pohvale za njegov rad te ga opisuju kao “jednog od najboljih umjetnika s kojim su ikad radili.” Uz njega se u triju nalaze Ratko Zjača, hrvatski i internacionalni gitarist već poznat našoj publici te Mariusov sin, Eduard Preda, virtuozni klavirist. Ova sjajna ekipa koja nam dolazi iz Nizozemske, priuštit će nam zasigurno nezaboravan doživljaj.

(Pročitaj više...)

 

Martin Gjakonovski Quartet (DE)

23. 7. 2024. u 22:00 h / Stari grad Dubovac, Karlovac

Martin Gjakonovski_kontrabas
Paul Heller_tenor saksofon
Roman Babik_klavir
Levin Gjakonovski_bubnjevi

Kontrabasist Martin Gjakonovski dobro je poznat publici našeg festivala. Snimio je preko 230 albuma s brojnim svjetskim izvođačima. Promovirat će album s autorskom glazbom svog oca, Dragana Gjakonovskog zvanog Špato koji je osnovao Big band RT Skopje. Okupio je impresivnu ekipu: pijanista Romana Babika koji uspješno sklada i glazbu inspiriranu balkanskim ritmovima, Paula Hellera, jednog od najhvaljenijih saksofonista u Europi (surađivao s Vinniejem Colaiutom, Birélijem Lagreneom, Billom Evansom, Alom Fosterom…) Član je dva puta Grammyjem nagrađenog WDR Big banda. Pohvale za njegov rad dolazile su od samih velikana poput Joea Zawinula. Na bubnjevima je Levin Gjakonovski, Martinov sin koji uspješno svira u mnogim projektima i gradi zanimljivu karijeru.

(Pročitaj više...)

 

Trio Valerije Nikolovske (HR)

23. 7. 2024. u 20.30 / Stari grad Dubovac, Karlovac

Valerija Nikolovska_glas
Viktor Lipić_klavijature
Janko Novoselić_bubnjevi

Valerija je naša istaknuta blues/soul/jazz pjevačica, a također je autorica glazbe i tekstova. 90-ih godina nastupala je u sastavu Mayales. Iza sebe ima tri samostalna albuma. Dio je kreativne jezgre, uz Viktora Lipića - autora, klavirista, producenta i životnog suputnika, u nekoliko različitih projekata (Trio LiVaDa, She Ka Ra). Vrlo često gostuje u drugim projektima (Songkillers, Balkan Zoo Ensemble...) Album She Ka Ra istoimenog projekta objavljuje 2023. Trenutno igra i u mjuziklu Pepeljuga u režiji Sanje Hrnjak u produkciji Dramskog studija Karlovac. Svestrani bubnjar Janko Novoselić poznat je publici kao osnivač Kozmodruma i po radu u grupi TBF.

(Pročitaj više...)

 

Darko Charlie Jurković (HR)

22. 7. 2024. u 20:30 h / Stari grad Dubovac, Karlovac

_solo na dvije gitare

Darko koristi “two hands tapping” tehniku svirajući istovremeno na dvije gitare. Od 2008. godine, kad je počeo razvijati vlastiti stil inspiriran čuvenim gitaristom Stanleyjem Jordanom, ne prestaje svojim jedinstvenim pristupom glazbi i autentičnom tehnikom oduševljavati publiku i kritiku. Surađivao je s brojnim hrvatskim i internacionalnim glazbenicima. Komponira ozbiljnu glazbu, glazbu za kazalište i pop skladbe. Snimio je i nekoliko vlastitih albuma. Ovaj hrvatski virtuoz rijetka je pojava ne samo na našoj, nego i inozemnoj sceni pa će njegov nastup sigurno biti prava poslastica za naše posjetitelje.

(Pročitaj više...)

Podijeli događaj:

Što je Naknada za izdavanje ulaznice?

Naknada za izdavanje ulaznice pokriva jedan dio troška koji Entrio ima kako bi, kao posrednik u prodaji ulaznica, na brz i siguran način obradio transakciju, izdao ulaznicu i omogućio ti uživanje na događaju.

Naknadu Entrio naplaćuje po svakoj kupljenoj ulaznici, za sve načine plaćanja na internetu i na prodajnim mjestima, a ona među ostalim pokriva trošak Entrio korisničke podrške, održavanja serverskog sustava, administrativnih poslova i ostalih troškova vezanih uz izdavanje ulaznice.

Visina naknade ponekad može ovisiti i o Entriovom komercijalnom dogovoru s Organizatorom događaja.

Naknada za izdavanje ulaznice je nepovratna naknada.

Neispravan promo kod

Molimo probaj ponovno za 15 minuta ukoliko si siguran/a da je promo kod valjan - moguće da ga je sustav privremeno rezervirao u tvom prethodnom pokušaju

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili tvoje korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potraži u Korištenje kolačića (cookies).

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možeš mijenjanjem postavki u svom browseru.

  • Analitički kolačići pomažu nam unaprijediti web-stranicu prikupljanjem i analizom podataka o njezinu korištenju.

  • Marketinške kolačiće koristimo radi povećanja relevantnosti oglasa koje primaš.