Otkrivena je promjena vremenske zone

Molimo te odaberi vremensku zonu u kojoj se trenutno nalaziš:

15. Zagreb Jazz Festival-Keyon Harrold Quintet u Kinu SC!

15. Zagreb Jazz Festival-Keyon Harrold Quintet u Kinu SC!

location-iconKino SC, Zagreb

15. Zagreb Jazz Festival-Keyon Harrold Quintet u Kinu SC!

Odaberi mjesto

Trenutno nemaš ulaznica u košarici

  • Ulaznice / usluge / proizvodi

    Cijena

  • Entrio door

    x{{ cartItem.quantity }}

    {{ cartItem.price }} EUR

    Naknada: {{ cartItem.bookingFeePrice }} EUR

  • Entrio door

    {{ cartItem.ticketType }}

    Pozicija: {{ cartItem.label }}

    {{ cartItem.price }} EUR

    Naknada: {{ cartItem.bookingFeePrice }} EUR

Ulaznice:

{{baseTotal}} EUR

{{total_fee_quantity}}x Naknada :

{{customerFeeTotal}} EUR

Osnovica:

{{baseTotal}} EUR

Popust:

-{{discount}} EUR

Ukupno:

{{shoppingBasketTotal}} EUR

Nije dozvoljeno ostavljanje praznih mjesta

{{ data.lang }}

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za 15. Zagreb Jazz Festival-Keyon Harrold Quintet u Kinu SC!, 23.11.2024. u Kino SC, Zagreb

Keyon Harrold Quintet 23. 11. u Kinu SC na 15. Zagreb jazz Festivalu!

Američki jazz trubač, pjevač, tekstopisac i producent, nastupit će s kvintetom 23. Studenoga u Kinu SC na 15. Zagreb Jazz Festivalu.
Keyon Harrold je odabran da svira trubu na soundtracku biografskog filma “Miles Ahead” Dona Cheadlea iz 2015. – svirao je kako bi se uskladio s izvedbom na ekranu kao i likom Juniora kojeg tumači LaKeith Stanfield. Glazba je osvojila nagradu Grammy za najbolju kompilaciju zvučne podloge za vizualne medije. To ne čudi jer je Miles izvršio ogroman utjecaj na njega.

„No postoji nešto više, nešto neobjašnjivo što obojicu povezuje na nekoj višoj razini, u sferi karizmatičnog. Harrold ima tu karizmu, ili barem naznaku karizme kakvu je imao Miles, a to nadilazi instrumentalističku kvalitetu, virtuoznost, maštovitost ili uzbudljivost izvedbi, to graniči s onostranim, poprima transcendentalni karakter umjetnosti. Nisu to uspjeli objasniti niti ugledni kritičari“, kaže glazbeni kritičar Davor Hrvoj.

“Harrold je budućnost trube”, piše Downbeat Magazine, “Keyon Harrold jednako glazba”, tvrdi Billboard, “on je trubač svjetske klase”, dodaje Essence… Sve to nedovoljno je da biste dokučili misterij glazbe Keyona Harrolda.

Njegov prvi solo album, “Introducing Keyon Harrold”, objavljen 2009., bio je nagovještaj svijetle budućnosti, a glazbenik je odmah proglašen jednim od vodećih jazz trubača novog naraštaja. Pozitivne kritike dobio je i njegov drugi album, “The Mugician”, objavljen 2017. Trenutačno je zaokupljen promocijom novog, nekonvencionalonog albuma “Foreverland” koji se oslanja na potragu za pravim emocijama i ugođajem te filozofiju minimalizma, ali uz slojevite glazbene strukture. Glazba je to koja ima terapeutski učinak – na samog umjetnika, ali i one koji je slušaju.

Umjetnički savjetnik za Jazz St. Louis, Keyon Harrold u svoju glazbu uključuje cjelokupno životno iskustvo, a ono je bogato i nerijetko surovo. Kao aktivist za socijalnu pravdu i jednakost, susretao se s mnogim nepravdama i brutalnošću današnjeg svijeta, a puno je toga iskusio i na vlastitoj koži, ne samo kroz ovisnost o drogama. Između ostalog pomagao je glazbenicima koji su bili u financijskim poteškoćama zbog pandemije. Njegova se obitelj morala suočiti s lažnim optužbama nakon napada njegovog četrnaestogodišnjeg sina… Sve to odražava se u njegovoj glazbi, čini ju emotivnijom i uvjerljivijom, doprinosi stvaranju spomenute karizme.

Rođen je 18. studenog 1980. u Fergusonu, Missouri, gdje je i odrastao i to u glazbeničkoj obitelji. Naime, njegov djed je kao bivši policajac utemeljio ansambl The Memorial Lancers Drum and Bugle Corps. Harrold je diplomirao na jazz odjelu The New Schoola. Svestran je glazbenik kojeg su, osim Milesa Davisa, nadahnjivali Prince, Radiohead, Fleet Foxes, Fela Kuti, John Coltrane, Common, Dr. Dre i J Dilla. Važnu ulogu u njegovom glazbenom razvoju odigrao je trubač Charles Tolliver, koji je bio njegov mentor. Svirao je kao dio Tolliverovog big banda na snimanjima studijskog albuma “With Love” iz 2006. i koncertnog “Emperor March: Live at the Blue Note” iz 2009. Prvi profesionalni nastup kao trubač ostvario je s Commonom, a audiciju je osigurao na preporuku Roberta Glaspera, kolege iz New Schoola. Osim što redovito svira u njujorškim klubovima snimao je za JAY-Z-a, Beyonce, Keitha Richardsa, Eminema, 50 Centa, Anthonyja Hamiltona, Dianu Ross, D’Angela, Erykah Badu, Rihannu, Gregoryja Portera, Maca Millera, Mary J. Blige i Maxwella. Bio je dio benda u projektu “Michael Jackson: The Immortal World Tour”, koji je svirao posvetu preminulom pjevaču u produkciji Cirque du Soleil. Nastupao je u Bijeloj kući kao dio Common's Tiny Desk Concert za NPR 2016.

15. Zagreb Jazz Festival se održava uz potporu Grada Zagreba i Turističke zajednice Grada Zagreba.

 

 

Podijeli događaj:

Što je Naknada za izdavanje ulaznice?

Naknada za izdavanje ulaznice pokriva jedan dio troška koji Entrio ima kako bi, kao posrednik u prodaji ulaznica, na brz i siguran način obradio transakciju, izdao ulaznicu i omogućio ti uživanje na događaju.

Naknadu Entrio naplaćuje po svakoj kupljenoj ulaznici, za sve načine plaćanja na internetu i na prodajnim mjestima, a ona među ostalim pokriva trošak Entrio korisničke podrške, održavanja serverskog sustava, administrativnih poslova i ostalih troškova vezanih uz izdavanje ulaznice.

Visina naknade ponekad može ovisiti i o Entriovom komercijalnom dogovoru s Organizatorom događaja.

Naknada za izdavanje ulaznice je nepovratna naknada.

Neispravan promo kod

Molimo probaj ponovno za 15 minuta ukoliko si siguran/a da je promo kod valjan - moguće da ga je sustav privremeno rezervirao u tvom prethodnom pokušaju

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili tvoje korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potraži u Korištenje kolačića (cookies).

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možeš mijenjanjem postavki u svom browseru.

  • Analitički kolačići pomažu nam unaprijediti web-stranicu prikupljanjem i analizom podataka o njezinu korištenju.

  • Marketinške kolačiće koristimo radi povećanja relevantnosti oglasa koje primaš.