Otkrivena je promjena vremenske zone

Molimo te odaberi vremensku zonu u kojoj se trenutno nalaziš:

15. Zagreb Jazz Festival - Anat Cohen Quartetinho

15. Zagreb Jazz Festival - Anat Cohen Quartetinho

location-iconHistrionski dom, Zagreb

15. Zagreb Jazz Festival - Anat Cohen Quartetinho

Odaberi mjesto

Trenutno nemaš ulaznica u košarici

  • Ulaznice / usluge / proizvodi

    Cijena

  • Entrio door

    x{{ cartItem.quantity }}

    {{ cartItem.price }} EUR

    Naknada: {{ cartItem.bookingFeePrice }} EUR

  • Entrio door

    {{ cartItem.ticketType }}

    Pozicija: {{ cartItem.label }}

    {{ cartItem.price }} EUR

    Naknada: {{ cartItem.bookingFeePrice }} EUR

Ulaznice:

{{baseTotal}} EUR

{{total_fee_quantity}}x Naknada :

{{customerFeeTotal}} EUR

Osnovica:

{{baseTotal}} EUR

Popust:

-{{discount}} EUR

Ukupno:

{{shoppingBasketTotal}} EUR

Nije dozvoljeno ostavljanje praznih mjesta

{{ data.lang }}

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za 15. Zagreb Jazz Festival - Anat Cohen Quartetinho, 26.10.2024. u Histrionski dom, Zagreb

Anat Cohen - 15. Zagreb Jazz Festival, 26.10.2024., Histrionski dom

Ona je neodoljiva, nedodirljiva, nedostižna, nenadmašna... Već godinama kritičari i čitatelji uglednih stručnih časopisa i članovi jazz udruga proglašavaju je najboljom u katedoriji jazz klarinetista. Tu je superiornost postigla zahvaljujući studioznim proučavanjem povijesti jazza, kao i muzikalnosti, maštovitosti, radoznalosti, zaraznoj zanesenosti, pozitivnom duhu i predanosti. U potpunosti je posvećena jazzu i njezin se život u svim segmentima vrti oko glazbe. Svaki njezin nastup svojevrsna je jazz svetkovina. Njezin klarinet pjeva, smije se, plače, ljuti, uzdiše, zavodi... Ona svira virtuozno, izazovno, nestašno, zaigrano, uzbudljivo i nepredvidivo, ali bez razmetanja, s ukusom. Primjerice, i kad pomislite da je improvizirajući došla do svojih krajnjih granica, pronalazi novu snagu i nastavla s još većim žarom. Dok svira ili sluša suradnike neprestano pleše, a njezino lice krasi osmjeh istinskog užitka u glazbi. Njezin ples, osim estetske, ima i funkcionalnu vrijednost, njime priča priču i uvlači prisutne u svoj unutrašnji svijet. Naime, on je, možda nesvjesno, poput dirigiranja kojim učvršćuje zajedništvo i ritam, ali i potiče glazbenike na promjene unutar izvedbe, a publiku da zadrži dobre vibracije i nakon druženja s njom.

Ona je Anat Cohen, sopran, alt i tenor saksofonistica, klarinetistica, flautistica i skladateljica rođena u Tel Avivu u Izraelu. Odrasla je u glazbenoj obitelji, a klarinet je počela učiti s dvanaest godina. U jazz glazbu zaljubila se još u tinejdžerskoj dobi. Kao šesnaestogodišnjakinja upisala je prestižnu srednju školu Thelma Yellin na kojoj je naučila svirati tenor saksofon. Nakon srednje škole, i sviranja u big bandu izraelskoga ratnog zrakoplovstva, u drugoj polovici 1990-ih pohađala je glasoviti Berklee College of Music gdje je usavršila svoje jazz muziciranje, ali i proširila svoje glazbene horizonte, između ostalog razvivši duboku ljubav prema raznim stilovima latino glazbe. Nakon što je diplomirala na Berkleeju preselila se u New York City gdje je odmah postala aktivna na jazz sceni, a ujedno se počela izražavati i u drugim glazbenim stilovima: klezmeru i dixielandu te brazilskoj, kolumbijskoj i venecuelanskoj glazbi. Dobitnica nekoliko prestižnih nagrada, inovatorica koja razumije tradiciju jazza i s poštovanjem se odnosi prema njoj. S njom se upoznala proučavajući i svirajući glazbu Louisa Armstronga, Sidneya Becheta, Bixa Beiderbeckea i Jellyja Rolla Mortona.

Svirala je s poznatim jazz glazbenicima poput Flipa Phillipsa, Buckyja Pizzarellija, Rubyja Braffa, Louisa Hayesa, Paquita D'Rivere, Cecile McLorin Salvant, Freda Herscha. Članica je nekoliko newyorških međunarodnih skupina. Stalna je članica Choro Ensemblea s kojim izvodi tradicijsku brazilsku choro glazbu, skupine Duduka Da Fonseca's NY Samba Jazz koja svira brazilski jazz, brazilskog pop Brazooca Banda, afro-latin skupine Mango Blue i drugih. Sa svojom braćom - saksofonistom Yuvalom i trubačem Avishaiem Cohenom - djeluje u triju The 3 Cohens, te svira s Diva Jazz Orchestrom uz koji je ostvarila suradnje s legendarnim jazzistima kao što su Nancy Wilson, Dave Brubeck, Slide Hampton i Diane Schuur. Kao gošća nastupala je s brojnim orkestrima, primjerice s Lincoln Center Jazz Orchestrom Wyntona Marsalisa, The New York Pops orkestrom ili The Binghamton Philharmonic Orchestrom. Anat Cohen vodi i vlastite skupine, među ostalima kvartet, kvintet i tentet. Objavila je niz albuma kao voditeljica sastava, sve za vlastitu diskografsku kuću Anzic koju je utemeljila 2005.

Podijeli događaj:

Što je Naknada za izdavanje ulaznice?

Naknada za izdavanje ulaznice pokriva jedan dio troška koji Entrio ima kako bi, kao posrednik u prodaji ulaznica, na brz i siguran način obradio transakciju, izdao ulaznicu i omogućio ti uživanje na događaju.

Naknadu Entrio naplaćuje po svakoj kupljenoj ulaznici, za sve načine plaćanja na internetu i na prodajnim mjestima, a ona među ostalim pokriva trošak Entrio korisničke podrške, održavanja serverskog sustava, administrativnih poslova i ostalih troškova vezanih uz izdavanje ulaznice.

Visina naknade ponekad može ovisiti i o Entriovom komercijalnom dogovoru s Organizatorom događaja.

Naknada za izdavanje ulaznice je nepovratna naknada.

Neispravan promo kod

Molimo probaj ponovno za 15 minuta ukoliko si siguran/a da je promo kod valjan - moguće da ga je sustav privremeno rezervirao u tvom prethodnom pokušaju

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili tvoje korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potraži u Korištenje kolačića (cookies).

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možeš mijenjanjem postavki u svom browseru.

  • Analitički kolačići pomažu nam unaprijediti web-stranicu prikupljanjem i analizom podataka o njezinu korištenju.

  • Marketinške kolačiće koristimo radi povećanja relevantnosti oglasa koje primaš.