Otkrivena je promjena vremenske zone

Molimo te odaberi vremensku zonu u kojoj se trenutno nalaziš:

14. Jazzg/IDA NIELSEN & FUNKBOTS/Predgrupa: B's FUNstallation

14. Jazzg/IDA NIELSEN & FUNKBOTS/Predgrupa: B's FUNstallation

location-iconPeti kupe, Zagreb

14. Jazzg/IDA NIELSEN & FUNKBOTS/Predgrupa: B's FUNstallation

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za 14. Jazzg/IDA NIELSEN & FUNKBOTS/Predgrupa: B's FUNstallation, 21.10.2023. u Peti kupe, Zagreb

 

Važno! Pušenje je do završetka koncerta Ide Nielsen najstrože zabranjeno! Hvala na razumijevanju!

19:00 - vrata

20:00 - predgrupa B´s FUNstallation

21:00 - Ida Nielsen & Funkbots

Nakon završetka koncerta Ide Nielsen slijedi program: Blackout Classics present Skratch Bastid (Toronto). Kupljene ulaznice vrijede i za taj program.

Ida Nielsen, danska bas gitaristica, skladateljica i pjevačica, međunarodno je poznata glazbenica. U anketi utjecajne glazbene web stranice Music Radar za 2019., uvrštena je među deset najboljih basistica svijeta, uz kultne basiste kao što su Stanley Clarke i Victor Wooten.

        Ida Kristine Nielsen, poznata i kao Bas Ida, Bassida ili Ida Funkhouser, rođena je 1975. u Danskoj. Počela je svirati bas gitaru kao šesnaestogodišnjakinja, 1998. je diplomirala električni bas na Kraljevskoj glazbenoj akademiji u Danskoj, a pažnju glazbene javnosti privukla je kao članica danskog pop rock benda Michael Learns to Rock i belgijske kultne grupe Zap Mama. Prvi album kao voditeljica sastava, “Marmelade”, objavila je 2008.

        Prekretnica u njezinoj karijeri dogodila se 2010. kad je dobila poziv od Princea da se pridruži njegovom bendu New Power Generation. S njim je snimala albume i koncertirala sve do Princeove smrti 2016. Osim toga, bila je članica Princeovog ženskog pratećeg benda 3rdeyegirl koji je pokrenut 2012., a u kojem je djelovala s američkom bubnjaricom Hannah Wellton i kanadskom gitaristicom Donnom Grantis. O suradnji s glazbenom legendom, Ida je rekla da je to za nju bilo čarobno glazbeno putovanje, ispunjenje najvećih snova iz djetinjstva, te svakako najveći dar koji je dobila u životu, a iskustvo koje je stekla nemjerljivo. “Najvažnija stvar koju me Prince naučio je svirati svim srcem. Stalno!”, izjavila je.

        Nakon što je niz godina bila usredotočena na suradnju s Princeom, Ida se ponovno posvetila svojoj samostalnoj karijeri. Objavila je nekoliko albuma i često nastupa na koncertima i festivalima sa svojim bendom Funkbots. S njima će nastupiti i u Zagrebu, a njihovu glazbu opisuju kao “visokoenergetski funk show pun dobrih vibracija, čvrstog groova i suptilnih referenci na njezinog bivšeg poslodavca i učitelja”.

Prije Ide Nielsen i njenog pratećeg banda, koncert će održati hrvatski sekstet B's FUNstallation.

Krajem prošle godine objavili su treći autorski album "Hold On" i proslavili 10 godina kontinuiranog djelovanja. Ove je godine bio nominiran u kategorijama nagrade Porin u kategoriji za najbolji album jazz glazbe i najbolju skladbu jazz glazbe.

Pod nazivom B's FUNstallation (skraćenica od Baja's) krije se šest glazbenika srednje hrvatske jazz generacije koje je okupio trubač Zvonimir Bajević u proljeće 2012. Zajednički projekt, u kojemu je kreativno ostvarivanje u potpunosti otvoreno i poticano od strane svakog njegovog kotačića, prirodno je izrastao na dugogodišnjem zajedničkom muziciraju i prijateljevanju u okviru HGM Jazz orkestra Zagreb. Kasnije su nastavil na zajedničkom profesionalnom putu u Jazz orkestru HRT-a, čiji su bili ili jesu većim dijelom stalni članovi. Slijedom životnih i profesionalnih okolnosti koje vode mlade glazbenike, ali i glazbenog sazrijevanja („always keep the channel open"), ideja okupljanja manjeg, fleksibilnog izvođačkog sastava okrenutog istraživanju glazbenog izraza njegovih članova učinila se prirodnim slijedom stvari. Sudjelovanje svih članova u mnoštvu različitih projekata, te s dugim nizom glazbenika (Elvis Stanić Group, Jazz Me Do Quintet, Satellite Quartet, Tamara Obrovac Transhistria Ensemble, Jazz Orkestar HRT-a, HGM Jazz orkestar Zagreb, The Problems, Lasse Lindgren Big Constellation, The Bonebomb, Big band RTV Slovenija...) s kojima su članovi B's FUNstallation surađivali i ostvarivali svoju glazbenu afirmaciju, ostavio je velik utjecaj i tragove koje kroz vlastite kompozicije pokušavaju sintetizirati u svoje viđenje stvari, pojava, osjećaja i situacija koje doživljavaju. Članovi sastava su: Mario Bočić (tenor saksofon), Zvonimir Bajević (truba, krilnica), Davor Doležal (gitara), Luka Žužić (klavijature, trombon), Goran Rukavina (kontrabas, električna bas gitara) i Borko Rupena (bubnjevi).

Plesna večer nastavlja se iza 23:30 sati prvim izdanjem legendarnog domaćeg hip hop programa Blackout Classic. Osim globalne proslave 50 godina hip hopa, Blackout Hip Hop organizacija ove godine slavi 30 godina postojanja otkako su Frx i Phat Phillie startali radijsku emisiju Blackout. Tom prigodom u Zagreb dolazi nevjerojatni kanadski DJ Skratch Bastid koji će svojim vrhunskim vještinama i pomno odabranom glazbenom selekcijom po drugi put zabavljati ovdašnju publiku.

Podijeli događaj:

Što je Naknada za izdavanje ulaznice?

Naknada za izdavanje ulaznice pokriva jedan dio troška koji Entrio ima kako bi, kao posrednik u prodaji ulaznica, na brz i siguran način obradio transakciju, izdao ulaznicu i omogućio ti uživanje na događaju.

Naknadu Entrio naplaćuje po svakoj kupljenoj ulaznici, za sve načine plaćanja na internetu i na prodajnim mjestima, a ona među ostalim pokriva trošak Entrio korisničke podrške, održavanja serverskog sustava, administrativnih poslova i ostalih troškova vezanih uz izdavanje ulaznice.

Visina naknade ponekad može ovisiti i o Entriovom komercijalnom dogovoru s Organizatorom događaja.

Naknada za izdavanje ulaznice je nepovratna naknada.

Neispravan promo kod

Molimo probaj ponovno za 15 minuta ukoliko si siguran/a da je promo kod valjan - moguće da ga je sustav privremeno rezervirao u tvom prethodnom pokušaju

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili tvoje korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potraži u Korištenje kolačića (cookies).

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možeš mijenjanjem postavki u svom browseru.

  • Analitički kolačići pomažu nam unaprijediti web-stranicu prikupljanjem i analizom podataka o njezinu korištenju.

  • Marketinške kolačiće koristimo radi povećanja relevantnosti oglasa koje primaš.