KAZALIŠNA PREDSTAVA MODERNA AFRODITA

KAZALIŠNA PREDSTAVA MODERNA AFRODITA

location-iconKlub Močvara, Zagreb

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za KAZALIŠNA PREDSTAVA MODERNA AFRODITA, 09.02.2022. u Klub Močvara, Zagreb

Autorska predstava Moderna Afrodita je crnohumorna komedija koja progovara o društvenim ulogama, stereotipima, standardima ljepote i uspješnosti, dvojbama, strahovima i predrasudama koje ženama nameće suvremeni način života u srazu sa tradicionalnim društvenim obrascima, ali, još zanimljivije, i mi žene same jedne drugima.

Protagonistice ove predstave dvije su, na prvi pogled, potpuno različite žene, koje se slučajno susreću na nevjerojatnom, po izboru svjetskih stručnjaka pomno osmišljenom, preobražavajućem wellness programu, koji može riješiti sve njihove životne probleme. Spletom okolnosti, Marija i Magdalena, prisiljene na suradnju, polako skidaju svoje socijalne maske, otkrivaju si međusobno svoja prava lica i životne priče, i upravo iz njihovog međusobnog kontakta dolazi do neočekivanog preobražaja.

U ovoj predstavi za žene i muškarce, autorice se na komičan način poigravaju idejom umjetno stvorenog virtualnog modela moderne žene, koja u svakom trenutku sve može i uspijeva, koja je samostalna i samosvjesna, ali ipak po mjeri i ukusu tradicionalnih patrijarhalnih normi. Ona je istovremeno snažna i nježna, seksi i čedna, emancipirana i submisivna, uspješna poslovna žena, majka i domaćica. Ona je svetica i kurva - žena, majka, kraljica.

Može li jedna žena biti sve to…? Tko smo ili što smo, danas mi žene? Što je to nama zaista „naša borba dala“? Živimo li i dalje u, sada samo vješto ušminkanom, „muškom“ svijetu... I najbitnije, tko je i što je danas žena ženi, zašto je u današnjem društvu uvriježeno da je žena ženi vuk i mora li biti tako…?

Otisnite se s nama na transformirajuće životno iskustvo koje će vas natjerati da se smijete do suza i plačete od smijeha.

Autorice i izvođačice: KATARINA ARBANASKARMEN SUNČANA LOVRIĆ

Produkcija: TEATAR STUDIO 9 & KUM

TEASER: MODERNA AFRODITA  

KRITIKA: KRITIKAZ - "Suradnja štikle i tenisice"

 

Podijeli događaj: